Informatie rondom garantie & retour

 Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u de onderstaande stappen uitvoeren. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

 

Het indienen van een retour kan als u een klanten account heeft

Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 

1.     De sectie "Bestelgeschiedenis" van uw account bezoeken.

2.     De bestelling kiezen waarvoor u een item wilt retourneren.

3.     De producten selecteren die u wilt retourneren door de checkbox naast de na(a)m(en) aan te vinken.

4.     (optioneel) Een uitleg toevoegen, om de Prolectra op de hoogte te brengen van de reden.

 

Het indienen van een retour wanneer u geen klanten account van ons heeft kan dat door het klikken op de onderstaande link:

Retourformulier gast

 Uitzonderingen retourneren

 Let op:  
 Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

 a. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken en daardoor de nieuwstaat van een product is geschonden. Zijn bij deze producten niet retourneerbaar.

 b. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;

 c. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;

 d. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;

 e. die snel kunnen verouderen;

 f. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;

 g. voor losse tijdschriften;

 h. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

i. Artikelen die tegen betaling in vorm als download beschikbaar zijn.

Garantie

1.       De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.

2.       Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.

3.       Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 4 weken na levering aan de ondernemer schriftelijk te worden gemeld. Terugzending van de producten dient te geschieden in de originele verpakking en in nieuwstaat verkerend.

4.       De garantietermijn van de ondernemer komt overeen met fabrieksgarantietermijn wanneer deze wordt gegeven, anders geldt het termijn van 1 jaar, mits anders weergeven. De ondernemer is echter te nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.

5.       De garantie geldt niet indien:

·        De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;

·        De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de ondernemer en/of op de verpakking behandeld zijn;

·        De ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

·        De consument geen (vakbekwame) kennis paraat heeft omtrent de elektrotechnische kennis gerelateerd aan de producten en het werken met de producten.

 

Identiteit ondernemer

Prolectra
PC Hooftlaan 10

3351EN Papendrecht

info@prolectra.nl
+316 13 63 12 83
KVK 666 90 23     

BTW NL074 105 139 B02

Verzendadres:

Prolectra

Ketelweg 33
3356LD Papendrecht
Zuid-Holland