Alle beste verkochte producten

Arduino Ethernet W5100 R3 & SD Shield

NA006

De Arduino Ethernet Shield V1 verbindt uw Arduino in slechts enkele minuten met het internet. 

€ 10,95
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

De Arduino Ethernet Shield V1 verbindt uw Arduino in slechts enkele minuten met het internet. Sluit deze module gewoon aan op uw Arduino-board, sluit hem aan op uw netwerk met een RJ45-kabel (niet inbegrepen) en volg een paar eenvoudige instructies om uw wereld via internet te besturen. Zoals altijd bij Arduino is elk element van het platform - hardware, software en documentatie - gratis beschikbaar en open source. Dit betekent dat je precies kunt leren hoe het is gemaakt en het ontwerp als startpunt voor je eigen circuits kunt gebruiken. 

Specificaties:

 • Vereist een Arduino-bord (niet inbegrepen)
 • Bedrijfsspanning 5V (geleverd door het Arduino-bord)
 • Ethernet-controller: W5100 met interne 16K-buffer
 • Verbindingssnelheid: 10 / 100Mb
 • Verbinding met Arduino op SPI-poort

Omschrijving
Met de Arduino Ethernet Shield V1 kan een Arduino-bord verbinding maken met internet. Het is gebaseerd op de Wiznet W5100 ethernet-chip (datasheet). De Wiznet W5100 biedt een netwerk (IP) -stack die geschikt is voor zowel TCP als UDP. Het ondersteunt maximaal vier gelijktijdige socketverbindingen. Gebruik de Ethernet-bibliotheek om schetsen te schrijven die via het schild verbinding maken met internet. Het ethernetschild maakt verbinding met een Arduino-bord met behulp van lange wire-wrap-headers die zich door het schild uitstrekken. Hierdoor blijft de pin-layout intact en kan er nog een schild bovenop worden gestapeld.

De meest recente herziening van het board toont de 1.0 pinout op rev 3 van het Arduino UNO-bord.

De Ethernet Shield V1 heeft een standaard RJ-45-verbinding, met een geïntegreerde lijntransformator en Power over Ethernet ingeschakeld.Er is een ingebouwde micro-SD-kaartsleuf, die kan worden gebruikt om bestanden op te slaan voor weergave via het netwerk. Het is compatibel met alle Arduino / Genuino-kaarten. De ingebouwde micro SD-kaartlezer is toegankelijk via de SD-bibliotheek. Bij het werken met deze bibliotheek zit SS op pin 4. De oorspronkelijke revisie van het schild bevatte een SD-kaartsleuf van volledige grootte; dit wordt niet ondersteund.

De afscherming bevat ook een resetcontroller om ervoor te zorgen dat de W5100 Ethernet-module correct wordt gereset bij het opstarten. Eerdere herzieningen van het schild waren niet compatibel met de Mega en moeten na het opstarten handmatig worden gereset.

De huidige afscherming heeft een Power over Ethernet (PoE) -module die is ontworpen om stroom te onttrekken aan een conventionele categorie 5 Ethernet-kabel met gedraaide paren:

 • Voldoet aan IEEE802.3af
 • Lage output rimpel en ruis (100 mVpp)
 • Ingangsspanningsbereik 36V tot 57V
 • Overbelasting en kortsluitbeveiliging
 • 9V-uitgang
 • Zeer efficiënte DC / DC-omzetter: typ 75% @ 50% belasting
 • 1500V isolatie (input naar output)
 • NB: de Power over Ethernet-module is gepatenteerde hardware die niet door Arduino is gemaakt, het is een accessoire van een derde partij. Zie de datasheet voor meer informatie

De afscherming wordt niet geleverd met de ingebouwde PoE-module, het is een apart onderdeel dat moet worden toegevoegd.

Arduino communiceert met zowel de W5100 als de SD-kaart via de SPI-bus (via de ICSP-header). Dit is op digitale pinnen 10, 11, 12 en 13 op de Uno en pinnen 50, 51 en 52 op de Mega. Op beide kaarten wordt pin 10 gebruikt om de W5100 en pin 4 voor de SD-kaart te selecteren. Deze pinnen kunnen niet worden gebruikt voor algemene I / O. Op de Mega wordt de hardware SS-pin, 53, niet gebruikt om de W5100 of de SD-kaart te selecteren, maar deze moet als uitgang worden bewaard, anders werkt de SPI-interface niet.

Note: de W5100 en SD-kaart de SPI-bus delen, er maar één tegelijk actief kan zijn. Als u beide randapparatuur in uw programma gebruikt, moet dit worden geregeld door de bijbehorende bibliotheken. Als u echter geen van de randapparatuur in uw programma gebruikt, moet u deze expliciet deselecteren. Om dit te doen met de SD-kaart, stel pin 4 in als uitgang en schrijf er een high naar. Stel voor de W5100 digitale pin 10 in als een hoge output.

De afscherming biedt een standaard RJ45 ethernet-aansluiting.

De resetknop op het schild reset zowel de W5100 als het Arduino-bord.

Het schild bevat een aantal informatieve LED's:

 • PWR: geeft aan dat het bord en het schild van stroom worden voorzien
 • LINK: geeft de aanwezigheid van een netwerklink aan en knippert wanneer de afscherming gegevens verzendt of ontvangt
 • FULLD: geeft aan dat de netwerkverbinding full-duplex is
 • 100 M: geeft de aanwezigheid aan van een 100 Mb / s netwerkverbinding (in tegenstelling tot 10 Mb / s)
 • RX: knippert wanneer het schild gegevens ontvangt
 • TX: knippert wanneer het schild gegevens verzendt
 • COLL: knippert wanneer netwerkbotsingen worden gedetecteerd

De soldeerjumper gemarkeerd met "INT" kan worden aangesloten om het Arduino-bord in staat te stellen een door een onderbreking aangedreven melding van gebeurtenissen van de W5100 te ontvangen, maar dit wordt niet ondersteund door de Ethernet-bibliotheek. De jumper verbindt de INT-pin van de W5100 met digitale pin 2 van de Arduino.

Productdetails
NA006
16 andere producten in dezelfde categorie: